Objevte krásu proteinu z vlašských oříšků - můžete jím ochutit sladká i slaná jídla a dodat zároveň svému tělu rostlinné bílkoviny. Vhodný pro fit recepty a veganskou stravu.
KÓD: | Protei 03 |
Záruční doba: | 24 měsíců |
Cena: | 125 Kč | |
Info cena: | 125 Kč / Balení |
Spousta bílkovin, málo tuku
Protein se vyrábí vylisováním vlašských ořechů, kdy se zbaví většiny oleje (a tudíž také tuku). Vzniklá pokrutina se poté rozemele. Jak již název napovídá, protein z vlašských ořechů je výborným zdrojem bílkovin pro všechny, kteří preferují veganskou a RAW stravu. Obsahuje přirozeně také stopové prvky a vitaminy skupiny B.
Využití vlašského proteinu
Můžete ho použít všude, kde chcete dodat chuť vlašských ořechů. Nejčastěji se přidává do kaší, müsli, smoothies a jogurtů, lze ho však rozmíchat v shakeru ve vodě či rostlinném mléce (avšak nerozpustí se). Přidává se také do těsta na koláče, sušenky, lívance a podobné pochutiny, je však potřeba mít na paměti, že protein obsahuje jen málo tuku, díky čemuž může být výsledné těsto jiné konzistence než jste zvyklí.
Pro koho je protein z vlašských ořechů vhodný?
pro sportovce a fitness nadšence
pro celiaky a lidé trpící intolerancí na laktózu
pro vegany a ty, kteří preferují RAW stravování.
Návod k přípravě: Přidejte 1 odměrku (1,5 až 2 lžíce) 25 – 30 g do 200–300 ml vody nebo rostlinného mléka a rozmíchejte v shakeru. Můžete stejné množství přidat do kaše nebo smoothie.
Doporučené dávkování: 1 porce = 30 g. Užívejte 1–3× denně pro obohacení jídelníčku o bílkoviny.
Složení: protein z částečně odtučněných jader vlašských ořechů
Upozornění: Může obsahovat stopy arašídů, sezamu a jiných skořápkových plodů a máku. Není vhodné pro děti do 5 let, těhotné a kojící ženy.
Skladování: Skladujte na tmavém, chladném a suchém místě.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1640 kj / 392 kcal
Tuky 11,0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 1,0 g
Sacharidy 32,0 g
- z toho cukry 6,0 g
Bílkoviny 48,0 g
Sůl 0,02 g
Váha (g): | 250 g |
---|