Přírodní indické zahušťovadlo vhodné do kuchyně. Zdravé sacharidy bez lepku.
KÓD: | Potraviny 13A |
Záruční doba: | 24 měsíců |
Cena: | 75 Kč | |
Info cena: | 75 Kč / Balení |
Tapiokové perly malé / střední, 500 g, Swagat
Tapiokokové perličky
Tapiokové perly se vyrábí lisováním škrobové šťávy z hlíz manioku jedlého, který je také známý pod jménem cassava, yuca, sago nebo tapioka. Ten se pěstuje již po tisíciletí, zejména v tropických oblastech. Svou oblíbenost si tapioka získala pro své výživové složení.
Perličky jsou bohatým zdrojem komplexních polysacharidů, neobsahují cholesterol ani "nezdravé" tuky. Tapiokový škrob je přirozeně bezlepkový.
Jak využít tapioku?
Kořeny manioku lze použít jako mouku do pečiva, škrob na prádlo, k výrobě piva nebo k přípravě oblíbeného pudinku. Jídla jako dezerty, kaše nebo bubble tea jsou, např. v kombinaci s kokosovým mlékem lehce stravitelné. Tapioku můžete použít i jako zahušťovadlo polévek a omáček.
Dle ájurvédy má tapioka chladivý účinek při nadbytku žluči v těle.
Příprava: Pro přípravu pudinku zalijte 100 g perel 300 ml vody a nechte přes noc nabobtnat. Druhý den přidejte 300 ml mléka, oslaďte a za stálého míchání vařte na mírném plameni až do zhoustnutí.
Složení: škrob z kořene manioku
Skladování: Pro zachování čerstvosti doporučujeme po otevření skladovat v uzavřené nádobě. Skladujte na suchém a temném místě.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 350 kcal
Tuky 0,2 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
Sacharidy 85,5 g
- z toho cukry 0 g
Bílkoviny 0,2 g
Sůl 0,1 g
Váha (g): | 500 g |
---|