Čaje   »   ...   Matcha čaje
A N D NP
nabízíme celkem 476 produktů
právě nakupuje 13 návštěvníků
Čaj Matcha

Co dělá čaj Matcha tak výjimečným?

1. Matcha je 100% zelený čaj, který je rozemletý na jemný prášek. Při jeho výrobě nedochází k fermentaci, nepřidávají se žádná barviva, přísady ani konzervační látky.

2. Matcha obsahuje jedinečnou a silnou skupinu antioxidantů, které jsou známé jako katechiny. Až 60 % z těchto antioxidantu tvoří EGCG. Tento katechin významně podporuje zrychlení metabolismu.

3. Pouze jedna porce čaje Matcha má stejné nutriční hodnoty jako 10 šálku zeleného čaje. U běžných čajů nelze využít veškeré zdraví prospěšné vlastnosti, které čajovník nabízí.

4. Dvě porce čaje Matcha denně zajistí dostatečný přísun antioxidantů, které tělo potřebuje.

5. Matcha pomáhá uklidnit mysl, zvyšuje soustředění, zlepšuje paměť i náladu. To vše díky tomu, že je bohatý na ojedinělou aminokyselinu L-theanin.

6. Matcha je ideální i pro diabetiky, protože podporuje snížení hladiny cukru v krvi.

7. Matcha podporuje schopnost Vašeho těla spalovat tuky až 4x rychleji než za normálního stavu.

8. Protože jsou listy pěstované ve stínu, jsou mnohem zelenější a tím pádem obsahují nepoměrně více chlorofylu než běžný zelený čaj. Matcha má výrazné detoxikační účinky vyplývající právě z množství chlorofylu, který eliminuje těžké kovy a chemické sloučeniny v těle.

9. Matcha pomáhá snížit hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Samotný Matcha neobsahuje žádný cukr. Na glykemickém indexu dosahuje nulové hodnoty. V jedné porci čaje Matcha nalezneme přes 30% vlákniny.

10. Pro zvýšení potenciálu antioxidantů, které Matcha obsahuje, vyzkoušejte smíchat Matcha s kapkou citrónu, nebo limetkové šťávy. Připravte si například osvěžující Matcha ledový čaj.


Pouze elitní japonští farmáři znají know-how na výrobu čaje Matcha. Výroba tohoto čaje je bezpochyby jednou z nejnáročnějších metod produkce čajů na světě.

Matcha pochází z čajovníku, který se pěstuje speciální zastiňovací technikou. Čtyři týdny před sklizní se pole úplně zastíní. Speciální stínící technika zabrání až 90% slunečního světla.
Rostlina, která je v té chvíli téměř v úplné tmě kompenzuje nedostatek světla intenzivní produkcí chlorofylu. To činí listy bohatší na aminokyseliny a typická je pro ně smaragdově zelená barva.
Kvalitní Matcha poznáte nejen podle sytě zelené barvy, ale také podle nasládlé a jemné chuti.

Sběr čaje probíhá na začátku května. I v této době jsou listy, které se na Matcha používají trhány výhradně ručně. Ihned po sběru jsou listy přenesené do továrny.
Zde začíná dlouhá cesta přeměny surových listů na absolutně jemný prášek.

Nejdříve listy projdou parou. Horká pára zabrání fermentaci, udrží listy čerstvé a zajistí, aby veškeré živiny v čaji zůstaly. Poté se listy usuší. Když listy projdou touto fází, tak se jejich hmotnost sníží téměř na pětinu.
V této fázi se tento čaj nazývá „Aracha“, což se dá volně přeložit jako surový čaj.

Další fází je selekce čaje Aracha. Listy přicházejí v různé kvalitě a právě proto je potřebná kategorizace.
Odborníci posuzují barvu, kvalitu a chuť čaje.

Finální čaj je směsí různých odrůd a ústí do konzistentní kvality po celý rok.
Na závěr probíhá proces odstranění stopek, větviček a dalších nechtěných částí tak, aby výsledným produktem byla ta nejjemnější a nejčistší dužina z čajové rostliny.
Ta je následně rozkrájená na stejné kusy a vzniká čaj „Tencha“.

Mletí čaje Matcha

Posledním krokem ve výrobě čaje Matcha je mletí, které probíhá v naprosto hygienických prostorách továrny za pomoci žulových mlýnů.
Ty čaj Tencha rozemelou na naprosto jemný prášek a tím vzniká Matcha. Velikost jednoho zrníčka je 5-10 mikronů, přičemž jeden mikron je miliontina metru.
Je to tak jemné, že se prášek doslova rozpouští v ústech.

Čaj po čas výroby si zachová svou ojedinělou chuť, barvu a aroma.

Míchání rozdílných tříd čajových listů je jedním z nejdůležitějších procesů pro zajištění prvotřídní kvality čajů.
Výroba čajové směsi je nevyhnutelná pro dosažení rozdílných kvalit čaje Matcha.
Existuje více jak 10 různých tříd kvality, které se od sebe odlišují jednak v barvě, chuti a vůni.
Matcha nejvyšší kvality lze rozpoznat díky uklidňující zelené barvě a vůni, která by měla být jemná a zároveň sladká.
Aby byla směs perfektní, tak je zapotřebí posouzení opravdového mistra, který se řídí dle přísných kritérií.


Složení čaje Matcha
PROTEINY
KOFEIN
VLÁKNINA
VITAMÍNY
Vitamin A – karoten
Vitamin E
Vitamin C
MINERÁLY
Železo
Vápník
Draslík
Zinek
KATECHINY
AMINOKYSELINY

Po celém světě již proběhla spousta studií zeleného čaje a v nedávné době i čaje Matcha. Studie došly k tomu, že čaj Matcha je skutečným čajovým unikátem. Hlavním důvodem je, že tento čaj se nelouhuje, ale přímo konzumuje. Proto se jeden šálek Matcha Tea vyrovná zhruba 10 šálkům běžného zeleného čaje.
Matcha čaj, 60 g
Zelený jemně mletý čaj Matcha. 10 krát silnější než běžně uvařený šálek zeleného čaje.
176     
Čaj Supreme Matcha zelený Pukka
Čaj Pukka Supreme Matcha Green v sobě spojuje několik druhů zelených čajů a tvoří tak jedinečnou osvěžující chuť, která povzbudí tělo i mysl.Svěží chuť čaje si navíc můžete užít v horké i ledové podobě.
129     
Pukka Clean Matcha Green, 20 sáčků
Organic lístky zeleného čaje s lahodným sicilským citronem a kořenem pampelišky. Ručně sbírané ingredience z kontrolovaných ekologických oblastí.
128     
Nalezeny 3 produkty  /  zobrazeny 3 produktyzobrazeny 3 produkty z 3

2010 ....... 2016 ....... 2024 © bio-zbozi.cz