Himálajská sůl obsahuje velké množství minerálů a stopových prvků v přirozené podobě.
KÓD: | Sůl 11 |
Záruční doba: | 24 měsíců |
Cena: | 38 Kč | |
Info cena: | 38 Kč / Balení |
Himálajská jídelní sůl bílá jemná
Himálajská sůl obsahuje velké množství minerálů a stopových prvků v přirozené podobě.
Sůl se těží ručně, je omývána a sušena na slunci.
Použití: Pro ochucování teplých i studených pokrmů.
Himalájská sůl, známá v oblasti původu jako “bílé zlato”, obsahuje 84 přírodních složek a minerálů, které jsou nezbytné pro zdraví, a to včetně hořčíku, draslíku, vápníku, sodík, fosforu a železa.
Typické růžové zbarvení je důsledkem malého množství oxidu železa (rez). Zinek, selen, jód a měď jsou v soli přítomny ve stopovém množství.
Obecně je tedy himalájská sůl považována za zdravou sůl, protože neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva a protože jde o přirozeně se vyskytující substanci. Obvykle se tato sůl prodává jako hrubozrnná, ale můžete ji také koupit v jemně namleté formě nebo ve velkých blocích, které mohou být použity k unikátním způsobům servírování kulinářských specialit.
Bez ohledu na formu, ceněné přínosy minerálů jsou vždy k dispozici.
V mnoha případech je ze zdravotních důvodů doporučováno její umírněné používání.
I tak je však sůl velmi důležitá pro zdraví a neměla by být proto zcela vyřazena z naší stravy.
Musíme ji ale používat správně.
Složení: krystalická sůl jedlá (obsah NaCl 98 %) Neobsahuje žádné chemické příměsi, bez přidaného jódu. Vhodná pro každodenní použití.
Země původu: Pákistán
Hmotnost: 500 g
Baleno v ČR.
Skladování v teplotách od 20 – 45 °C a vlhkosti vzduchu od 54 – 87 %.
Váha (g): | 500 g |
---|