Vhodná jako zahušťovadlo při nízkosacharidových dietách.Zajímavý je také extrémně vysoký obsah vlákniny, vitaminů skupiny B a hořčíku. Obsahuje také kyselinu listovou.Snížuje vys. hlad. krev.tuku a cholesterolu,zabraňuje infekcím.Pro bezlepkovou dietu.
KÓD: | K.mouka 02 |
Záruční doba: | 24 měsíců |
Cena: | 95 Kč | |
Info cena: | 95 Kč / kg |
Konopná mouka vážená -1kg
Konopná mouka pochází ze vstupní suroviny - konopných výlisků, které si sami vyrábíme a následně necháváme semlít v malém rodinném mlýně ve středních Čechách.
Konopnou mouku přidáváme také do našich konopných těstovin, kde je její obsah 10 procent.
Konopná mouka obsahuje velmi žádaný konopný protein, který ocení zejména sportovci či kulturisté.
Konopná mouka má specifickou, oříškovou chuť, lze ji přidávat do těst slaných i sladkých, hodí se na palačinky i do bábovky.
Lze ji přidávat do těst kynutých i nekynutých a někteří zákazníci ji využívají i jako přídavek do jíšky.
Konopná mouka se získává jemným namletím konopných semínek, které se nejprve částečně odtuční zbavením oleje.
Tím se prodlouží její trvanlivost a současně zvýší přisvojitelnost cenných látek, které jsou jinak zabudovány v semínku.
Tato jemně mletá mouka je velmi zajímavá jak nutričně, tak způsobem použití.
Je bohatá na rostlinné bílkoviny a je proto vhodná jako zahušťovadlo při nízkosacharidových dietách.
Zajímavý je také extrémně vysoký obsah vlákniny, vitaminů skupiny B a hořčíku.
Obsahuje také kyselinu listovou.
Konopné semínko je přirozeně bezlepkové a vhodné pro bezlepkovou dietu.
Konopnou moukou můžeme nahrazovat při pečení i vaření.
Minimálně 15 % mouky, doporučuje se však 8-10%, můžeme nahradit konopnou moukou, aniž by to negativně ovlivnilo výsledek.
Přidávat ji můžeme do chleba, palačinek, vaflí, buchet a jiných těst.
Používáme ji také do müsli a desertů, ke zjemnění omáček a zahuštění polévek a zeleninových pokrmů.
Je výborná jako zdroj bílkovin pro sportovce.
Nejvyšší podíl zanechává pečivu silnou chuť a tmavou barvu.
Dá se zaměnit s jinými zpracovávanými obilninami a dále zpracovat.
Pojí se s vodou, při zpracování se přidává více vody podle potřeby, díky tomu zůstává pečivo déle čerstvé.
Díky vysokému podílu rostlinného oleje je totiž poměrně těžká a tak by těsto nešlo zpracovat do požadované konzistence.
Přidáním mouky z konopných semen se zvyšuje podíl bílkovin, sacharidů, tuků a minerálních látek (železo, fosfor, vápník).
Konopí seté.
V těle se stará o vybudování imunoglobulinu-bílkoviny, které jako protilátka zabraňuje infekcím, ještě dříve, než být jejich symptony zřejmé.
Může snížit vys. hlad. krev.tuku a cholesterolu.
Obsah (ml): | 0.0 ml |
---|---|
Váha (g): | 0.00 g |
Váha (kg): | 1 kg |