Dlouhozrnná rýže basmati té nejvyšší kvality s lehce oříškovou chutí. Příprava rýže basmati je velmi jednoduchá a charakterizuje ji opravdu lahodná chuť.
KÓD: | Potraviny 16 |
Záruční doba: | 24 měsíců |
Cena: | 530 Kč | |
Info cena: | 530 Kč / Balení |
Rýže vysoké kvality
Basmati představuje nejušlechtilejší odrůdu rýže, jakou si můžete dopřát. Pěstuje se na na jižních svazích Himálaje a v Indii, kde je zavlažována čistou vodou z tajících ledovců. Poté se dva roky skladuje, aby se zbavila veškeré vody. Nízký obsah vody totiž přispívá k její lepší chuti, nižší lepivosti a kratší době přípravy. Basmati je známá svou lahodnou chutí a dlouhým zrnem.
Královna vůní v indické kuchyni
Rýži basmati se přezdívá „indické šampaňské" nebo „královna vůní”. Vyniká totiž svým jedinečným aroma a jemnou oříškovou chutí. Basmati se používá k přípravě mnoha tradičních východních a indických pokrmů, jako je biryani či mujadara, a také se uplatňuje jako příloha k omáčkám a masu.
Tip: Basmati můžete využít k přípravě chutných bezmasých pokrmů. Skvěle bude chutnat s cizrnou nebo červenou čočkou.
Benefity basmati
Při vaření oceníte, že se nelepí. Je velice snadno stravitelná a díky absenci lepku si ji mohou dopřávat i celiaci. Navíc obsahuje minimum cukru a má snížený obsah kalorií (v porovnání s ostatními druhy rýže), tudíž je skvělým doplňkem dietní stravy.
Příprava (pro 4 osoby): Před vařením rýži properte pod tekoucí vodou a nechte odležet ve vodě 30–45 minut. Ve velkém hrnci přiveďte k varu 6 hrnků vody. Přidejte 1 hrnek rýže (200 g) a vařte 6–7 minut na mírném ohni, občas lehce promíchejte. Hotovou rýži sundejte ze sporáku a přeceďte. Rýži nechte v hrnci a přikryjte poklicí na 10–12 minut.
Složení: basmati rýže
Skladování: Skladujte v suchu a temnu.
Váha (kg): | 5kg kg |
---|